lauantaina, maaliskuuta 14, 2009

Opettajat opissa opsista

Tänään lauantaina Punkalaitumen yhteiskoulun ja lukion opettajat tulivat koululle pitämään virkaehtosopimuksen mukaista koulutuspäivää eli VESO-päivää. Lauantai oli onneksi pilvinen ja kolea eli sisällä oleskelu ei harmittanut niin paljon.

Aiheina olivat oppimisen tuen tarpeen uudet määritelmät ja ne toimenpiteet, joita uudistukset tuovat Punkalaitumelle tullessaan. Erityistä tukea tarvitsevat oppijat kun tulevat yhä enemmän opiskelemaan muiden oppijoiden kanssa. Myös maahanmuuttajanuorten opetuksen järjestäminen liittyy tähän uudistukseen.

Kolmas aihe eli Tieto- ja viestintätekniikka koulun arjessa -hankkeen kärkikouluksi pääsemistä seuraavat uudistukset sopi hyvin jatkoksi aamupäivän aiheille. Uudet toimet kärkikouluna tukevat hyvin opetuksen suunnittelun ja toteutuksen uudistamistaerityisen tuen tarpeiden takia. Ne kuitenkin muuttavat toteutuessaan oppimistapoja yleisemminkin.

Tämä ei tietenkään tapahdu yhdessä yössä eikä ilman muutoskipuilua. Sen takia tämä ilmiöpohjaiseen oppimiseen, verkostoyhteistyöhön ja tieto- ja viestintätekniikan mahdollisuuksien käyttöönottoon perustuva kärkikoulutyö herätti vilkasta ja monin paikoin kriittistäkin keskustelua. Oppilaiden mukana olo kehittämistyössä tuntui kuitenkin opettajista hyvältä. Nyt tietysti on kiinnostava ryhtyä selvittämään myös oppilaiden näkemyksiä ja uudistusideoita.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

oppineet paljon